השנה יותר מתמיד: מתכון לחלת מפתח של קרן קדוש ושלי בר-ניב

השף קונדיטוריות שיתפו את "ישראל היום" באופן הכנת המאפה, כפי שהן הכינו אותו השנה לקראת השבת הראשונה שלאחר חג פסח • "ננסה לעשות כל שביכולתנו על מנת להבליט את החטופים", מסבירה קדוש את צורתו המיוחדת

חלת מפתח. צילום: בר חיים, karela agency

"בשבת הראשונה שלאחר חג הפסח נהוג להכין חלה בצורת מפתח. היא ידועה כסגולה למזל טוב ולפרנסה, ובהכנתה אנחנו מתפללים שייפתחו לנו שערי שמים למזל, פרנסה ושפע", אומרת השף קונדיטורית, קרן קדוש, מבעלי קפה קדוש בירושלים. 

לקראת השבת הזו, הכינה קדוש חלת מפתח שמיועדת גם להעלת המודעות להחזרת החטופים יחד עם השף קונדיטורית של מסעדת "ג'ורג' וג'ון", שלי בר-ניב. 

הכנת חלת המפתח // צילום: בר חיים, karela agency

"יש תחושה שכולם חוזרים לאט לאט לשגרה, חרף העובדה כי בשבי נמצאים עדיין 133 חטופים מאז ה-7 באוקטובר", אומרת קדוש ומוסיפה: "אנחנו בקפה קדוש ננסה לעשות כל שביכולתנו על מנת להבליט את החטופים בדרך בה אנו יכולים לעשות זאת. ליבנו עם משפחותיהם שסובלות כל כך".

תסבירי מהי המשמעות של חלת המפתח שהכנת השנה.

"בהכנת חלת המפתח אנו מאמינים כי שערי שמים נפתחים לקבלת תפילתנו וכולי תקווה כי התפילות הרבות ישיבו את החטופים הביתה במהרה ולשלום, ודמעות הכאב, יהפכו לדמעות שמחה והתרגשות".

למען השבת החטופים הביתה,

חלת מפתח של שף קונדיטור קרן קדוש (קפה קדוש)

מצרכים (לבצק 1):

כדי ליצור חלות בצורת הסמלים, הכנו שלושה בצקים - הראשון מקמח חלות של הטחנות הגדולות, השני מתערובת קמחים ורודה לפסטה של הטחנות הגדולות (כן, כתוב לפסטה, אבל היא מדהימה גם לחלות), ואת הבצק האחרון מתערובת קמחים כתומה לפסטה של הטחנות הגדולות.

  • 500 גרם קמח 
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 70 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 160 גרם מים
  • 60 גרם שמן קנולה
  • 10 גרם מלח
חלת המפתח של קרן קדוש, צילום: בר חיים, karela agency

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מניחים ביצים, שמן ומים, מעל קמח, סוכר, מלח, שמרים.
  2. לשים במהירות איטית במשך 10-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק, שנפרד מהדפנות ואיננו דביק.
  3. מכדררים את הבצק, ומעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים כשעה.
  4. את החלה הגדולה המרכזית, ואת החלה העגולה מעל, יצרנו מ-6 רצועות: 3 ורודות ו-3 לבנות, כל אחת במשקל 100 גרם.
    החלות הקטנטנות של המפתח הן חלות מ-2 רצועות: אחת ורודה, אחת לבנה, כל אחת במשקל 20 גרם. החלה הצהובה והחשובה ביותר - להחזרת החטופים, היא חלה של 5 רצועות, כל אחת במשקל 20 גרם.
  5. כדי להתפיח את החלות נחמם את התנור ל-50 מעלות ונכבה! נכניס את החלות ונוסיף קערה עם מים רותחים פנימה, כעת נסגור את הדלת.
  6. נתפיח כחצי שעה, עד להכפלת הנפח.
  7. נבריש את החלות בביצה טרופה.
  8. נאפה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20-30 דקות עד שהחלות מוכנות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר